Herinspectie van elektrische installaties Scope 10 en Scope 12. Wees er op tijd bij!

Zodra u een zakelijk risico heeft, zal uw verzekeringspolis voor uw gebouw of inventaris goederen verzekering een clausule hebben tot een verplichte Scope 10 (elektrische installaties) of Scope 12 (voor de zonnepanelen) hebben.

Nieuws
Datum: 25-04-2023

Zodra u een zakelijk risico heeft, zal uw verzekeringspolis voor uw gebouw- of inventaris/goederenverzekering een clausule hebben tot een verplichte Scope 10 (elektrische installaties) of Scope 12 (voor de zonnepanelen) hebben.

Het afgegeven keuringscertificaat heeft een beperkte duur en zal periodiek ook weer herkeurd moeten worden.

Dat kan na 1 jaar zijn, 3 jaar of 5 jaar, net hetgeen wat uw installateur moet voorschrijven.

Wees op tijd met het maken van een afspraak; zowel keuring als daaropvolgende herkeuring moet voor het verstrijken van de einddatum certificaat geregeld zijn. Het kan namelijk even duren voordat u aan de beurt bent. Door een tekort aan elektrotechnici bij inspectie- en installatiebedrijven lopen de wachttijden momenteel op tot 6 maanden.

Enkele tips:

  1. Informeer bij meerdere inspectiebedrijven naar de wachttijden
  2. Zorg dat u zo snel mogelijk een afspraak maakt
  3. Laat onvolkomenheden zo snel mogelijk tussentijds door een installateur verhelpen
  4. Het is noodzakelijk, om na herstel van de onvolkomenheden, een herstelverklaring te laten afgeven. Dan is het rapport pas compleet. 

Waar vind  ik een inspectiebedrijf?

Op https://www.scios.nl/relatie/ staat een overzicht van Scope 10 en 12 gecertificeerde bedrijven.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.