Heeft u verhuisplannen als doorstromer op de huidige woningmarkt?

Heeft u plannen om te verhuizen van uw huidige koopwoning naar een nieuwe (droom)koopwoning maar denkt u dat er in de huidige hypotheekmarkt geen mogelijkheden voor u zijn, dan is er wellicht meer mogelijk dan u zich realiseert.

Huis te koop
Nieuws
Datum: 11-04-2023

Vele huizenbezitters denken misschien net als u dat er met de hoge huizenprijzen en nu ook met de hoge hypotheekrente niet mogelijk is om een andere woning te kopen. Maar wat als nu net uw mooie droomwoning voorbij komt?.

Wij kunnen u aangeven dat er wellicht meer mogelijkheden zijn dan dat u voor ogen heeft. Het is zeer zeker aan te raden om vrijblijvend bij een van onze hypotheekadviseurs na te gaan wat uw mogelijkheden precies zijn.

Voorwaarden meeverhuizen rente

De meeste aanbieders hebben namelijk goede voorwaarden om de huidige hypotheeksom tegen de huidige lage rente voor een langere rentevast periode mee te nemen naar de nieuwe woning. In dat geval hoeft u alleen het meerdere wat u nodig heeft, te lenen tegen de duurdere huidige marktrente. Dus als u in uw huidige hypotheek een zeer lage rente kent voor een langere rentevast periode kan dit positief voor u uitpakken en is de mogelijke nieuwe (droom)woning dichterbij dan u denkt. 

De huidige hypotheekrente kan mogelijk wel worden aangepast met een kleine renteopslag in verband met de verhouding hypotheekschuld/marktwaarde. Hierdoor kan de lage rente dan wel iets wijzigen, maar zal in de meeste gevallen lager blijven dan de huidige hypotheekrente.

Door het meeverhuizen van de hypotheekrente kunt u soms een paar tientjes tot honderden euro’s per maand besparen ten opzichte van de huidige marktrente. Over de restant looptijd van de huidige hypotheek kan dit dan toch een behoorlijke besparing opleveren dan in het geval dat u een nieuwe hypotheek tegen de nieuwe hypotheekrente zou moeten sluiten.

Heeft u verhuisplannen en denkt u dat er geen mogelijkheden zullen zijn door de huidige hogere  marktrente, neem dan vooral contact met ons op. Onze hypotheekadviseurs brengen graag vrijblijvend voor u in kaart welke mogelijkheden u precies heeft voor het kopen van uw toekomstige droomwoning.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag